De Tikkende Tijdbom

In opdracht van Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch heeft The Inventors Company een interactief en technisch spel ontwikkeld voor nieuwe studenten.
Dit spel wordt gebruikt bij de intro dagen van Avans om studenten van de opleidingen Technische Informatica en Elektrotechniek in teams samen te laten werken aan laagdrempelige technische opdrachten.
Hierdoor kunnen de studenten op een leuke manier proeven aan wat de opleidingen te bieden hebben en tegelijkertijd elkaar ook leren kennen.

Het verhaal om het spel heen gaat als volgt.
Een docent doet al jaren zijn best om zijn studenten meer gemotiveerd te krijgen. De docent is er nu klaar mee en wil iets radicaals proberen.
Hij vertelt de studenten in een bericht dat er ergens in het schoolgebouw een Tikkende Tijdbom is gelegd. Hij verteld dat als de studenten nu niet leren om gemotiveerd te werken dat het de laatste keer is.
De studenten moeten nu tegen de tijd samenwerken om hun doel te halen. Ze moeten puzzels oplossen zoals uitvogelen welke draden ze moeten knippen. De rode of de groene? Ze moeten de juiste code achterhalen om ‘in’ de bom te komen.
Er als laatste moeten ze de bom ‘hacken’ om hem te ontmantelen.

Een ontzettend leuke ervaring die iedereen meerdere uren zoet houdt.

Gesprek inplannen